Inele de calamar pane in aluat cu bere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g inele de calamar decongelate de la Sea-Way.ro
  • 150 g faina + 50 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 praf boia de ardei
  • 2 oua mici
  • 200 ml bere
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • 4 linguri maioneza
  • 50 g iaurt grecesc
  • 1 lingurita suc lamaie
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Punem intr-o farfurie adanca 50 g faina. Tavalim inelele de calamar decongelate prin aceasta.

Cernem 150 g faina si o amestecam cu amidon, un praf de sare si putin piper proaspat macinat. Batem ouale, adaugam berea si omogenizam, apoi incorporam faina. Trecem inelele de calamar prin aceasta compozitie, apoi le prajim in uleiul incins pana se rumenesc uniform pe ambele parti.

Cand sunt gata le scoatem pe un servet de bucatarie, pentru a fi absorbit surplusul de ulei.

Le servim calde, cu un sos din maioneza cu iaurt si usturoi, in care am pus si putin suc de lamaie, sare, piper si patrunjel verde tocat. Sa aveti pofta!

Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu inele de calamar oferite de Sea-Way.ro

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise