Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi mari taiati felii pe lung
  • 5 felii de telina
  • 1 kg cartofi
  • 4 ardei taiati in sferturi
  • 1 piept de pui taiat felii
  • sare, piper si rozmarin
  • pentru sos ai nevoie de:
  • 4 catei de usturoi
  • o lamaie
  • 2 linguri de smantana
  • sare si piper
  • busuioc

Mod de preparare

Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot fi lasati intregi si pusi pe gratar. Cand sunt gata se aseaza pe un platou cu foi de salata verde.

Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Intr-o cratita care poate frige fara ulei, se pun feliile de piept. Se frig pe ambele parti si se scot si ele pe platou. Peste ce a lasat pieptul de pui in cratita se stoarce o lamaie, se pune usturoiul pisat, smanatana desfacuta cu apa rece si se da un clocot. Se codimenteaza cu putina sare si piper si se ia de pe foc, dupa care se pune si bucuiocul si se amesteca. Se serveste totul cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise