Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru macaroane
  • -1 pachet de 1/2kg macaroane cellentani
  • -3 litrii apa de fiert macaroanele la care se adauga 1 lingura de sare si 3 linguri ulei de porumb
  • Pentru sos
  • -1kg morcovi curatati si taiati bucati mai mari
  • -1/2kg carne de vita ( taiata in bucati ca pentru tocana)
  • -2 cepe de marime medie taiate pestisori
  • -1/2lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2lingurita ienibahar
  • -1 nucsoara
  • -3 linguri otet alb
  • -3-4 foi de dafin
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -1 lingurita 10 legume Deli’kat
  • -apa cat sa acopere carnea si zarzavatul
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri ulei de porumb pentru rantas
  • -4 linguri de faina pentru rantas

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita pana isi schimba culoarea in roz.

Se adauga ceapa si se mai lasa la calit inca 3-4 minute.

Se adauga morcovii, condimentele,foile de dafin,otetul: se rade o nucsoara si se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea si zarzavatul.

Cand incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Se scot carnea si frunzele de dafin pe o farfurie.

Intr-o cratita se face un rantas din uleiul de porumb si faina si se subtiaza cu morcovii trecuti prin strecuratoarea de rosii si zeama in care au fiert.

Se adauga carnea si foile de dafin si se pune pe foc, amestecand mereu pana s-a ingrosat si a fiert faina.

Se serveste cu macaroanele cellentani fierte dupa instructiunile de pe pachet si trecute prin jet de apa rece si salata de sfecla sau muraturi.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise