Incearca reteta noastra de marmelada asortata de fructe fara zahar, 100% naturala, din mere, pere, gutui si prune. O reteta simpla, sanatoasa si aromata, perfecta pentru un mic dejun echilibrat sau un desert fara vinovatie.
Daca iti place gustul dulce natural al fructelor, dar vrei sa eviti zaharul rafinat, aceasta marmelada asortata de fructe fara zahar este alegerea perfecta. O combinatie de mere, pere, gutui si prune, care aduce savoare si culoare oricarui mic dejun.
Este moale, aromata si usor acrisoara, iar secretul ei sta in dulceata naturala a fructelor coapte si in fierberea lenta. Ideala pentru cei care tin post, pentru copii sau pentru un stil de viata echilibrat.
Daca iti plac retetele sanatoase, incearca si retea de magiun de struguri, gem de caise fara zahar sau de magiun de prune.
Spala, curata fructele doar de cotoare sau samburi si taie-le cubulete mici.
Pune-le intr-o cratita cu fund gros si adauga sucul de mere.
Fierbe la foc mic, acoperit, 25–30 de minute sau pana cand fructele devin foarte moi.
Amesteca din cand in cand. Daca se evapora prea mult lichid, adauga putina apa.
Paseaza totul cu un blender vertical si trece pasta obtinuta printr-o sita fina, pentru o textura catifelata.
Pune piureul obtinut inapoi pe foc mic, fara capac.
Fierbe 35-40 de minute, amestecand constant, pana capata o textura groasa, lucioasa si se desprinde usor de pe pereti.
Poate dura si mai mult, in functie de cat de zemoase sunt fructele.
Toarna marmelada fierbinte intr-o forma de sticla sau plastic.
Las-o sa se raceasca complet; se va intari pe masura ce se raceste.
Se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise