Melcisori cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie,
  • 2 oua,
  • coaja de la o lamaie,
  • 50 gr unt,
  • 250 ml lapte cald,
  • 100 gr zahar
  • 200 nuca macinata+100 zahar
  • 1 ou pentru uns
  • 100 ml sirop din apa si zahar

Mod de preparare

Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele caldut,margarina topita si coaja de lamaie.Din toate acestea se farmanta un alat care se lasa la crescut 40 min.

Nuca macinata se amesteca cu zaharul.

Din aluatul crescut se intind 2 foi pe care se presara nuca amestecata cu zahar.Rulam foarte strans si apoi taiem felii de cate 2 cm.Se pun feliile de rulou in tava unsa cu putina margarina topita sau ulei. Se lasa 15 min sa creasca putin,apoi se ung cu ou si se dau la cuptor 25 min.

Cand se scot din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu sirop din apa si zahar.Se lasa cateva min sa absoarba siropul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise