Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolata cu 52% cacao) se topeste pe baie de aburi.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 1 lingură cafea măcinată
  • 1 lingură unt
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 120 g smântână 25% grăsime
  • ¼ linguriţă sare

Mod de preparare

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am folosit cafea columbiană). Lăsaţi vasul cu amestecul de ciocolată topită şi cafea la răcit timp de 5 minute.

Apoi, adăugaţi o lingură de unt în amestec. Imediat după, adăugaţi repede cele 3 gălbenuşuri, folosind o lingură de lemn pentru incorporare. Veţi observa că veţi lucra cu un amestec uşor grunjos. Lăsaţi să stea încă 10 minute.

Mixaţi cele 3 linguri de zahăr cu cele 3 albuşuri, la viteză mare, pentru 3-5 minute. Adăugaţi spuma obţinută la amestecul de ciocolată, împreună cu smântâna (am folosit şi recomand cu 25% grăsime) şi cu sarea.

Împărţiţi mousse-ul (da!, aţi ajuns la rezultatul final) în 4 borcănaşe sau căniţe (sau pahare de Martini).

Prefer să nu decorez cu nimic. O linguriţă este suficientă pentru a savura acest delicat desert.

Sugerez servirea pe loc. La introducerea în frigider, consistenţa se schimbă, iar eu o prefer pe cea iniţială. Însă vă promit că nu se compară cu niciun produs de-a gata, întâlnit pe rafturile magazinelor. Va fi al vostru, îi veţi da suflet şi se va simţi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise