Negresa cu gem (de post)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1 borcan gem de 800 gr
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 gr sare
  • miez de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc.

Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, uleiul si gemul. Omogenizam bine.

Dupa omogenizare adaugam faina cat cuprinde si praful de copt pana cand obtinem un aluat mai gros ca la chec ,dar care sa curga.

La sfarsit adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cele 2 lingurite de cacao.

Miezul de nuca se prajeste cateva minute in cuptor dupa care il zdrobim putin si il adaugam in compozitie.

Se toarna compozitia intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt.

Se da tava la cuptor timp de 45 minute la 180 grade.

Dupa ce sa racit prajitura, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise