Negresa cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 50 gr nuca macinata mare
  • 25 gr cacao
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri cu dulceata de afine
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 700 gr prune fara samburi

Mod de preparare

1. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam apoi laptele, uleiul, faina, nucile, cacaoa, esenta de vanilie si la urma dulceata de afine, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.

2. Turnam compozitia intr-o tava (de dimensiuni aproximative 23x32cm) tapetata cu hartie de copt. Asezam deasupra prunele taiate jumatati si le presaram cu zahar.

3. Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit aproximativ 45 de minute, din care, primele 10 minute la foc iute. Facem proba cu scobitoarea sa vedem daca este coapta la mijloc.

4. Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca bine si o taiem cuburi, dupa care o servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise