Negresa de post

Reteta de negresa de post. Negresa de post cu sirop si frisca. Retete de negresa. Retete de prajituri de post. Dulciuri de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 borcan gem (400 g)
  • 1 cana apa minerala (250 ml)
  • 1 cana zahar (250 g)
  • 3/4 cana ulei (200 ml)
  • 3 linguri de cacao
  • faina cat sa obtineti un aluat ca de chec cca. 500-600g
  • zahar vanilat
  • esenta rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuci si stafide
  • un praf de sare
  • 1 plic de bicarbonat de amoniu (7 g), stins cu zeama de lamaie
  • 1 cutiuta de frisca vegetala
  • 1 canuta de zahar pentru sirop (200 g)

Mod de preparare

Aceasta reteta de negresa de post este una dintre cele mai bune pe care le-am incercat. Este delicioasa, aromata, insiropata si decorata cu frisca vegetala. Odata ce-ai facut-o, alta nu mai incerci!

Se amesteca intr-un castron gemul, uleiul, zaharul, mirodeniile, cacaoa, apa minerala, nucile si stafidele, un praf de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie.

Se adauga faina cernuta si se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu margarina ( ulei) si tapetata cu faina .

Se coace la 170 de grade C, cuptor preincalzit, circa 40 minute.

Dintr-o canuta de zahar, 1/2 canuta de apa si cateva felii de lamaie se face un sirop, cu care vom insiropa blatul prajiturii dupa ce se raceste.

Batem frisca lichida pana se intareste si decoram prajitura dupa imaginatie. Punem negresa de post cateva ore la rece si apoi se poate servi. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise