Pandispan cu prune si cacao

Reteta de pandispan cu prune si cacao. Pandispan cu prune si cacao reteta simpla si gustoasa.

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 400-500 g prune
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand prind consistenta. Adaugam treptat zaharul, cel vanilat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare care nu curge din vas. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam la albusuri cu miscari delicate, de sus in jos.

Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, tot cu miscari de de sus in jos.

Din aluatul obtinut oprim cateva linguri pentru a le amesteca cu cacaoa(subtiata cu 2 linguri de apa sau lapte) si restul il transferam intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.

Intindem uniform aluatul alb si deasupra il punem pe cel cu cacao, creand efectul marmorat cu o scobitoare.

Distribuim deasupra prunele curatate de samburi si taiate felii sau cubulete, cum doriti.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem prajitura 25-30 de minute. Dupa ce s-a racit, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise