Pandispan pufos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 7 oua;
  • - 7 linguri apa;
  • - 7 linguri ulei;
  • - o cana si jumatate faina;
  • - o cana si jumatate zahar;
  • - 1 pliculet praf de copt;
  • - 1 pliculet zahar vanilat;
  • - 2 linguri cacao.

Mod de preparare

Se separa ouale si se bate albusul spuma. Se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop, dupa care se toarna fierbinte peste albus, batand cu mixerul cam un mint. Se adauga uleiul, galbenusurile, praful de copt stins si faina pe rand, amestecand in continuu, pana se formeaza o pasta omogena.

Intr-o forma unsa cu unt sau margarina se toarna o jumatate din compozitie, iar cealalta se amesteca bine cu cacao, dupa care se adauga in forma.

Se pune in cuptorul incins si se coace la foc potrivit (~170 grade) cam 40-45 de minute.

Se serveste rece.

Sugestii:

- se poate servi cu inghetata, lapte, sau unsa cu nutella sau dulceata.

- se poate pudra cu zahar.

-se poate taia pe orizontala pentru a forma blaturi de tort.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise