Panzanella (salată italienească cu pîine)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g paine alba (din ziua precedenta)
  • 8 linguri ulei de masline
  • 700 g rosii
  • un ardei gras (200 g)
  • 1 ceapa rosie de apa (50 g)
  • 1 legatura busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura capere
  • 4 linguri otet alb
  • knorr salad dressing.

Mod de preparare

Se taie painea cubulete de circa 2 cm. Se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste painea, amestecand intruna, pana ce devine crocanta. Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste. Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, knorr salad dressing si, la sfarsit de tot, usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste garnisita - eventual - cu frunzulite de busuioc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise