Paste cu nuci si pesmet

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr fusilli
  • 150 gr nuci
  • 150 gr pesmet
  • 150 gr zahar
  • 1/2 fiola rom
  • scortisoara dupa gust
  • 2 linguri unt/ulei

Mod de preparare

Cand eram copil si o rugam pe mama sa ne faca ceva dulce, imi facea acest “desert” pentru ca era foarte rapid si satios.

1.Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgeti de apa, apoi le amestecati cu o lingura de unt.

2.Prajiti nucile intr-o tigaie de teflon, timp de 1-2 minute, apoi taiati-le in bucati potrivite.

3.Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu zaharul, amestecand continuu. Aveti grija sa nu-l ardeti! Dupa ce trageti dupa foc adaugati nucile.

4.Puneti peste paste pesmetul cu nucile, scortisoara si rom dupa gust.

5.Puteti servi cald sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise