Pateuri cu branza din aluat foietaj. Reteta rapida si gustoasa

Doriti sa pregatiti un aperitiv rapid si delicios? Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de pateuri cu branza din aluat foietaj. Cu putine ingrediente si un timp scurt de preparare, aceste pateuri sunt alegerea perfecta pentru o gustare rapida si satioasa.n

Portii
9
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 250 g telemea proaspata
  • 2-3 linguri de smantana (20% grasime)
  • 1 ou
  • seminte albe si negre de susan

Mod de preparare

Pentru reteta de pateuri cu branza sunt necesare doar cateva ingrediente simple, iar rezultatul este grozav de bun. Pateurile cu branza sunt excelente la micul dejun, pentru pachet, ca si gustare sau aperitv. Se fac rapid, usor si sunt delicioase.

Pentru a pregati aceste pateuri cu branza am folosit un aluat foietaj din comert, pe care il aveam la congelator.

L-am lasat sa se decongeleze in jur de o ora la temperatura camerei si, intre timp am pregatit umplutura.

Am maruntit bine cu o furculita telemeaua de vaci si am amestecat-o cu doua linguri de smantana. Daca branza voastra este mai tare, mai puteti adauga o lingura de smantana in plus, umplutura trebuie sa fie cremoasa, dar sa nu curga.

Am intins aluatul de foietaj, l-am taiat in patrate si am impartit umplura in mod egal. Am pliat foietajul, astfel incat sa obtin triunghiuri. Am presat bine marginile cu o furculita, le-am uns cu oul batuut si am presarat seminte de susan albe si negre.

Am copt pateurile cu branza primle 10 minute la 200 de grade C, cuptor preincalzit, apoi am redus temperatura la 180 de grade si le-am mai lasat in ca 15 minute, pana s-au rumenit frumos si am fost sigura ca s-au copt si in interior.

Reteta de pateuri cu branza este gata. Le-am savurat calde, alaturi de un pahar de iaurt.

Puteti incerca si reteta de pateuri cu ciuperci si cascaval, pateuri cu carne sau pateuri cu bacon si branza de burduf. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise