Prajitura cu mure si mere

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 85 gr unt + 20 gr topping
  • 110 gr zahar brun + 2 linguri topping
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 mere galbene
  • o jumatate cana mure
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Ouale impreuna cu zaharul, laptele si untul topit se mixeaza 2 minute.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se incorporeaza peste oua. Se amesteca pana aluatul este omogen, apoi se toarna in vasul de la Multicooker.

Deasupra se pun felii de mere si mure, fructele se apasa usor in aluat. Peste se pun cele 20 gr unt taiat cubulete si zaharul amestecat cu scortisoara. Se selecteaza functia Bake, temperatura 150 grade si timp de coacere 50 minute.

Dupa ce e gata o lasam la racit, presaram fulgi de migdale, zahar pudra (optional) si servim. Pofta buna!

Reteta pregatita de Alina, @luckycake.ro cu aparatul Philips Multicooker.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise