Incearca o reteta simpla si economica de prajitura frageda cu mere, un desert delicios si usor de preparat acasa. Ingrediente accesibile si pasi simpli pentru o prajitura cu mere perfecta!
Prajitura frageda cu mere este un desert clasic si foarte popular in bucatariile romanesti, datorita simplitatii si gustului sau delicios. Daca iti place aluatul fraged, vei adora aceasta prajitura care combina perfect textura crocanta a foii cu dulceata naturala a merelor coapte. Daca vrei o umplutura diferita, vezi retetele noastre de prajitura cu aluat fraged, crema de mac si branza dulce sau placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata.
Si prajitura Linzer este delicioasa, ideala pentru orice ocazie, fie ca e vorba de o gustare rapida sau un desert pentru familie.
Intai se prepara umplutura. Merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul, se calesc pana scade zeama, apoi se adauga scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom (optional) si cele 2 linguri cu gris. Se lasa la racit.
Pentru aluat, faina se amesteca cu untura rece, apoi se adauga zaharul, ouale batute putin, smantana, praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai poate adauga. Din acest aluat se intind doua foi.
Intr-o tava dreptunghiulara (25x30 cm), tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie, apoi umplutura, apoi a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace 35-40 de minute, la 180 de grade C, cuptor preincalzit.
Dupa coacere se lasa la racit in tava, se portioneaza si, optional, se poate pudra cu zahar praf vanilat. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise