Prajitura inghetata falsa

Reteta de prajitura inghetata falsa. Cum se prepara prajitura inghetata falsa reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 ouă
  • 6 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahăr
  • un pliculet de praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de prajitura inghetata falsa.

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se dizolve zahărul. Se adaugă gălbenușurile frecate puțin, se adaugă cîte o lingură din făina amestecata cu cacao și praful de copt pînă o terminăm, amestecand mereu prin răsturnare ca să nu se formeze cocoloașe.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt sau unsă cu puțin ulei și tapetată cu puțină făină, se introduce în cuptorul încălzit și se coace la foc potrivit adică la 150 grade C, 30 de minute.

Crema: Într-o cratiță punem 4 gălbenușuri cu 150 g zahăr praf se bat 4 - 5 minute să se dizolve zahărul, se adaugă 2 linguri de făină, 200 ml de lapte și 2 plicuri de zahăr vanilat sau puțină esență de vanilie.

Se pune cratița pe aburi și se amestecă continu de preferință cu o lingură de lemn să nu se lipeasca de fundul cratiței pană se îngroașă ca și o smantană foarte groasă. Se ia cratița de pe aburi si se lasă la răcit.

Cand crema este rece complet, se adaugă untul și se amestecă bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul.

Crema se întinde uniform peste blat, deasupra peste cremă se pune frisca batuta. Se da la rece cateva ore inainte de servire.

Reteta de prajitura inghetata falsa se prepara usor si este delicioasa, asadar v-o recomand cu drag. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise