Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetam tava cu hartie de copt si taiem caisele spalate si sterse in cubulete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
  • 2 ouă mari
  • 10 linguri de zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g brânză dulce nu foarte cremoasă
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • 1 ceaşcă zmeură
  • 5 - 6 caise
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 6 linguri zahăr

Mod de preparare

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.

Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.

Făina se cerne cu praful de copt.

În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.

Se împarte compoziţia în două.

Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.

Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.

Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).

Se scoate apoi, se toarna compoziţia de brânză şi se nivelează frumos , după carere deasupra se toarnă cealaltă jumătate de aluat.

Se mai coace 30 de minute.

Se lasă la răcit după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise