Pulpa de curcan impanata cu usturoi verde si garnitura de cartofi noi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 1/2 kg cartofi noi
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • ulei de masline
  • rosmarin uscat
  • 1 pahar cu vin alb demi-sec
  • marar verde
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Carnea de curcan se spala,se usuca folosind un prosop absorbant apoi se cresteaza pe langa os , se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin.Intepam (cu ajutorul virfului cutitului) din loc in loc carnea si impanam cu usturoi verde si apoi o asezam intr-un vas care urmeaza sa-l bagam in cuptor.

Cartofii se curata,se spala .......eu am folosit cartofi mai mici asa ca pe unii i-am lasat intregi si ce a fost mai maricei i-am taiat in doua.Asezam cartofii in vas alaturi de carne ,ii condimentam si pe ei cu sare,piper si rosmarin si ii stropim cu ulei.Adaugam si restul de usturoi verde taiat , turnam vinul,putina apa si dam la cuptor.Din cand in cand stropim carnea si cartofii cu sosul din vas.

Tinem pana cand totul este bine facut.

Asezonam cu marar verde si servim cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise