Reteta de chec cu lamaie si glazura de zahar pudra. Desert aromat si delicios

Descopera reteta noastra de chec cu lamaie si glazura de zahar pudra, un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de un chec moale, dens, cu un gust racoritor de lamaie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chec:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • sucul de la 1 lamaie
  • Pentru glazura:
  • 150 g zahar pudra
  • 2-3 linguri de suc de lamaie

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt.

Separa ouale: bate albusurile spuma cu un praf de sare pana devin tari.
Adauga treptat zaharul in albusuri si continua sa bati pana obtii o bezea lucioasa.

Intr-un alt bol, bate galbenusurile cu uleiul, apoi adauga laptele, sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie. Incorporeaza faina si praful de copt in amestecul de galbenusuri, amestecand usor pana la omogenizare.
Adauga albusurile batute peste compozitia de galbenusuri si amesteca usor, cu miscari de jos in sus, pentru a mentine aerarea.

Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza suprafata.
Coace checul in cuptorul preincalzit timp de 40-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (scobitoarea iese curata din chec).

Lasa checul sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Pregatirea glazurii:
Intr-un bol, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o pasta omogena si lucioasa. Daca glazura este prea groasa, mai adauga cateva picaturi de suc de lamaie; daca este prea subtire, mai adauga zahar pudra.
Toarna glazura peste checul racit, lasand-o sa se scurga pe marginile checului.
Servire:
Lasa glazura sa se intareasca putin inainte de a taia checul in felii si a-l servi.

Incearca si reteta de chec pufos cu cacao, chec economic sau chec rapid. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise