Reteta de salata cu peste afumat, legume si maioneza – savuroasa, hranitoare si usor de preparat

Prepara o salata delicioasa cu peste afumat, legume proaspete si maioneza. O reteta gustoasa, usor de facut si plina de savoare.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g peste afumat (macrou sau hering)
  • 300 g cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa alba sau rosie
  • 100 g mazare
  • 150-200 g maioneza
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • gogosari murati pentru deco

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Morcovii se fierb impreuna cu mazarea si un praf de sare.
Dupa fierbere, cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se amesteca apoi cu mazarea, morcovii tocati cubulete si ei, si ceapa tocata julienne sau cubulete.
Pestele afumat se curata de oase si pielita, apoi se taie bucati si se adauga in salata.
Se adauga maioneza, mustarul si zeama de lamaie. Se amesteca bine, se potriveste de sare si piper.
Se decoreaza cu maioneza, masline si gogosari murati pentru un aspect frumos si un gust delicios.

Incearca si reteta de macrou marinat la rece, salata de icre sau crap la cuptor. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise