Reteta tort Red Velvet cu blaturi pufoase si crema fina de branza

Descopera reteta de tort Red Velvet cu blaturi pufoase si crema fina de branza. Urmeaza pasii simpli pentru un desert spectaculos, perfect pentru orice ocazie!

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura cacao pudra
  • 240 ml ulei vegetal
  • 2 oua mari
  • 240 ml lapte batut (sau lapte cu o lingura de otet adaugata, lasat 5 minute)
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura colorant alimentar rosu
  • Ingrediente pentru crema de branza
  • 400 g crema de branza (la temperatura camerei)
  • 100 g unt nesarat (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180°C si unge trei tavi rotunde de tort (de aproximativ 20 cm diametru) sau foloseste hartie de copt pentru a le tapeta.
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si pudra de cacao, apoi lasa deoparte.
Intr-un alt bol, amesteca ouale cu uleiul pana devin omogene. Adauga laptele batut, otetul, extractul de vanilie si colorantul rosu si amesteca bine.
Incorporeaza ingredientele uscate in cele umede treptat, amestecand usor, pana obtii un aluat omogen si rosu.
Imparte aluatul in mod egal in cele trei tavi si coace blaturile timp de 20-25 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Scoate blaturile din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le asambla.

Intr-un bol mare, bate crema de branza cu untul folosind un mixer pana obtii o consistenta cremoasa si pufoasa.
Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si continua sa mixezi pana ce crema devine fina si fara cocoloase. Transfera crema intr-un sac a poche cu dui rotund.

Asaza primul blat pe platoul de servire. Poseaza aveline de crema de branza pe suprafata blatului.
Asaza al doilea blat deasupra si formeaza un nou strat de crema. Continua la fel cu al treilea blat si al treilea strat de aveline.
Decoreaza tortul dupa preferinta, fie cu firimituri de blat rosu, fie cu fructe proaspete sau ciocolata alba rasa.

Sfaturi pentru cel mai bun Red Velvet:
Lasa blaturile sa se raceasca complet inainte de a adauga crema pentru a evita ca aceasta sa se topeasca.
Daca doresti un tort mai umed, poti insiropeaza usor blaturile cu un sirop simplu (apa si zahar).
Incearca si reteta de tort Amandina, tort Diplomat sau tort Ferrero Rocher. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise