Rulada cu mousse de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua medii
  • 45 g green sugar( 10 stickuri)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja lamaie (½ lingurita)
  • esente de vanilie si rom (½ lingurita)
  • ½ plic praf copt
  • un praf de sare
  • Mousse de capsuni:
  • 400 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 45 g green sugar(10 stickuri)
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Preparare blat rulada: Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul ,esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina cernuta in crema de oua si amestecand usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. O introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt,o scoatem, o lasam sa se raceasca putin, o dezlipim usor de pe hartia de copt, o intoarcem invers pe un prosop de bucatarie umed ,si o rulam in el. O lasam sa se raceasca, apoi o derulam.

Preparare mousse de capsuni: Pastram 5-6 capsuni pentru ornat si restul le pasam cu blenderul. Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu indulcitorul pe foc, pentru 7-8 minute. Luam cratita de pe foc, oprim 4 linguri din piure, pentru ornat, iar peste restul punem gelatina pe care am hidratat-o timp de10 minute in 100 ml de apa rece. Amestecam bine si lasam la racit.Intre timp batem frisca si oprim 4-5 linguri pentru ornat. Peste restul punem piureul de capsuni si amestecam bine. Intindem moussul peste foaia de rulada si rulam cat putem de strans.Ornam rulada cu frisca, piure de capsuni si capsuni feliate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise