Rasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru zilele calduroase.
Spala si rade dovleceii cruzi pe razatoarea mare. Presara putina sare si pune-i intr-o sita pentru 15-20 minute sa elimine excesul de apa, apoi ii storci cu mainile.
Intr-un bol mare, amesteca iaurtul cu usturoiul, uleiul de masline si, daca doresti, sucul de lamaie.
Adauga dovleceii rasi si scursi peste amestecul de iaurt. Amesteca bine.
Potriveste de sare si piper, apoi decoreaza cu o lingiura doua de ulei de masline, presara deasupra marar sau menta uscata pentru prospetime si aroma. Daca iti place gustul picant, poti presara si fulgi de chili.
Lasa salata la frigider cel putin 15–30 de minute inainte de servire, pentru a se imbina aromele.
Poti servi salata de dovlecei cruzi cu paine calda, cartofi, ca garnitura pentru carnea la gratar, kebab, chiftelute, aripioare de pui, etc. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise