Salata de hering marinat, cu oua fierte si ceapa rosie - o reteta delicioasa si surprinzatoare

Descopera reteta autentica de salata de hering marinat cu oua fierte, imbogatita cu ceapa rosie, castraveti murati, mar rosu si un strop de cimbru, perfecta pentru a-ti surprinde papilele gustative. Ideala pentru mese festive sau cine rapide, aceasta salata combina aromele traditionale cu o nota moderna, oferindu-ti o experienta culinara unica si rafinata.

Ingrediente

  • 200 g file de hering marinat
  • 3 oua fierte tari
  • o ceapa rosie
  • 2 castraveti murati
  • un mar rosu (cu coaja)
  • o lingurita cimbru uscat (sau cateva crengute de cimbru proaspat)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet de mere (sau zeama de lamaie)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taiati fileurile de hering in bucati potrivite daca sunt mari, iar daca pestii sunt micuti, lasati-i intregi.

Taiati ouale fierte in sferturi sau felii.

Feliati subtire ceapa rosie.

Taiati castravetii murati rondele sau cubulete.

Taiati marul in feliute subtiri sau cubulete, pastrand coaja pentru un plus de culoare si aroma.

Asamblarea salatei:

Intr-un bol mare, puneti heringul, ouale, ceapa, castravetii si marul.

Presarati cimbrul uscat sau adaugati frunzulite de cimbru proaspat.

Dressing:

Amestecati uleiul de masline cu otetul de mere, sare si piper dupa gust.

Turnati dressingul peste salata si amestecati usor, pentru a nu sfarama ouale si bucatile de hering.

Servire:

Lasati salata sa stea la frigider 15-20 de minute inainte de servire, pentru a se intrepatrunde aromele.

Decorati cu cateva frunzulite de salata sau patrunjel proaspat.

Se serveste rece, alaturi de paine prajita sau cartofi fierti.

Incearca si salata de ton cu oua fierte sau salata de cartofi cu peste afumat.

Iar daca va place sa faceti totul de la 0, puteti face acasa si heringul marinat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise