Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g icre
  • 3-4 linguri de zeama de lamaie
  • 3-4 linguri de apa minerala
  • sare dupa gust
  • 300 ml ulei
  • o ceapa mica
  • optional
  • 2 linguri de gris
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Punem icrele intr-un bol. Eu am folosit icre ded crap si caras, pe care le-am avut la sare, in frigider.

Incepem sa mixam adaugand uleiul, putin cate putin.

Daca vreti sa adaugati si gris, preparati-l inainte, pentru a se raci bine. Puneti apa la fiert cu un praf de sare si, cand a inceput sa fiarba, adaugati grisul in ploaie, amestecand continuu. Cand a fiert, rasturnati-l pe o farfurie sa se raceasca bine.

Asadar, incorporati uleiul cu grija si mixati numai intr-un singur sens. Alternati cu zeama de lamaie si apa minerala.

Sarati dupa gust si incorporati si grisul la final.

Tocati fin ceapa si amestecati-o cu icrele.

Pastrati la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise