Se coace sau se fierbe sfecla, apoi se curata. Daca sfecla este mare se taie in lung in 4 sau in 6 si apoi, cu un cutit riglat, se taie in felii subtiri si se presara cu putina sare. Intr-un castron se asaza alternativ un rand de sfecla si un rand de hrean dat pe razatoarea cu gauri marunte. Se toarna deasupra otet, dupa gust.
Aceasta salata este mult mai gustoasa daca a fost preparata cu o zi inainte. Se tine intr-un borcan inchis ermetic. Cand se servestese adauga putin ulei. Salata de sfecla se mai poate prepara inlocuind hreanul cu chimen, care se presara peste feliile de sfecla.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise