Saratele cu branza si chimen la presa – fragede si aromate

Descopera reteta perfecta pentru saratele cu branza si chimen la presa! Fragede, crocante si pline de aroma, aceste gustari sunt ideale pentru orice ocazie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 250 g unt sau 200 g untura
  • 250 g branza telemea sarata
  • 100 g smantana grasa
  • chimen

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu untul sau untura pana obtinem frimituri de aluat. Adaugam branza data pe razatoare cu ochiuri mici, se incorporeaza ouale, chimenul si smantana.

Daca branza nu este suficient de sarata, mai puteti adauga sare. Iar daca aluatul este prea tare, mai adaugati smantana.

Se framanta un aluat mai tare. Nu framantati excesiv!

Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi.

Se fac bilute cam cat o nuca si se introduc in presa.

Presa se tine pe ambele parti pe flacara de la aragazm pana cand saratelele se rumenesc pe ambele parti.

Incercati si reteta de saratele cu branza, saratele din foietaj sau saratele rapide. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise