Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g carne tocata amestec
  • 150-200 g orez
  • 30 foi de stevie
  • 1 ceapa
  • 100 g macris
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte prins(iaurt)
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Tocam marunt mararul.

Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper.

Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede.

Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija pentru ca se rup usor.

Intr-un vas uns cu putin ulei , punem un pumn de macris neoparit apoi montam sarmalutele, punem deasupra restul mararului tocat si macrisul.

Acoperim cu apa sarmalutele si le lasam sa fiarba la foc mic cam o ora.

Cand sunt fierte rasturnam peste ele laptele prins amestecat cu 50 ml apa si miscam cratita de toartele laterale sa ajunga laptele prins pina jos in cratita.

Lasam sa dea in clocot si sarmalutele sunt gata.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/sarmalute-in-foi-de-stevie-toitike.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise