Sos de vara racoros cu patrunjel pentru gratare de carne sau peste

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • iaurt nu f gras
  • 2 buchetele de patrunjel spalat si curatat
  • 150 ml de ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamiie nu f mare
  • sare si piper

Mod de preparare

Bagati in robotul de bucatarie la taiat bine patrunjelul, sucul de lamiie,uleiul, sare si piper.

Cu ceva de masurat, masurati cantitatea din robot. La o masura de patrunjel adaugati 2 masuri de iaurt.

Gustati si adaugati lamiie, sare sau piper daca mai doriti dupa gustul dumneavoastra.(Sareaza si pipereaza un pic mai mult pt ca este o cantitate marisoara)

Serviti sosul cu peste sau cu alte gratare dupa pofta inimii.

Este delicios.

Sunt curioasa daca-l incerca-ti, parerea dumneavoastra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise