Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon brune
  • 1 cutie naut fiert
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 graunti usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt gras
  • 2 cartofi
  • 1,5 litri supa de pui
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru servit:
  • crutoane aromatizate cu boia si cimbru
  • sos pesto facut in casa
  • parmezan ras fin

Mod de preparare

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile champinion de cultura. Au o culoare mai inchisa dupa fierbere motiv pentru care am procedat in felul urmator:

In cuva aparatului se pun ciupercile curatate si spalate si aproximativ 1 litru apa.Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 10 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se pun ciupercile fierte intr-un castron, iar apa in care au fiert se arunca. Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul si untul in cuva aparatului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa. Se pune si usturoiul si se caleste 1-2 minute. Se completeaza cu ciupercile fierte, cartofii curatati si taiati cuburi, nautul si supa de pui. Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 10 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Se transfera tot continutul intr-o oala de supa. NU se foloseste blenderul vertical in cuva Multicooker-ului Crock-Pot Express. Se da oala cu supa deoparte si cu un blender vertical se mixeaza/pasireaza bine supa. Cand devine cremoasa sau cand obtinem consistenta dorita ne oprim. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust.

Se serveste supa calda, cu crutoane crocante si sos pesto.Eu am adaugat si o lingura de parmezan ras...Sa va fie de folos!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise