Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva fasole rosie (500g)
  • 3 catai de usturoi
  • 1 cub concentrat vita
  • 1 lingurita sofran de india sau curry (optional)
  • 5 linguri ulei de masline
  • 25g unt
  • piper si sare.

Mod de preparare

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu 3 linguri ulei de masline. Cand usturoiul e aurit adaugam celelalte legume (afara de fasole) taiate in cuburi potrivite la calit, 3-4 min. Dupa care adaugam cubul de vita, jumatate conserva de fasole si apa ferbinte cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba la foc domol 15-20 min. Mixam bine legumele cu mixerul si adaugam apa ferbinte in functie decat de cremoasa vrem sa iasa supa. Punem restul de fasole, sofranul de india sau curry, piper macinat si daca e nevoie sare si mai lasam la foc redus 10 min. Tragem de pe foc adaugam restul de ulei de masline, amestecam punem capacul si lasam 5 min. sa odihneasca. Aceasta supa se poate servi cu crutoane. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise