Supa crema de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 2 kg rosii
  • 25g unt
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 tulpini de telina
  • 100ml vin
  • busuioc prospat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in 2 litri de apa, pentru aproximativ 30 minute.Se strecoara apoi apa si se asaza deoparte pentru a fi pusa peste crema de legume. Separat, intr-o cratita, se topeste untul se adauga ceapa tocata marunt si cateii de usturoi intregi. Tulpina de telina se toaca marunt si se adauga peste ceapa impreuna cu vinul, apoi se lasa la fiert 10 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga rosiile decojite, apoi se pasaza cu blenderul pana ce se formeaza o crema de legume. Apoi se subtiaza crema cu apa in care au fiert pielitele si semintele de la rosii. Se adauga sare si piper dupa gust si apoi busuiocul tocat marunt.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise