Supa crema de usturoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri unt
  • 12 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 0.750 litri supa
  • 250 gr smanatana groasa (Crème double/Mascarino)
  • 4 baghete feliate (aprox 1 cm lat)
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • nucsoara (cat iei intre degete)/proaspata
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri cascaval Emmentaller sau Appenzeller ras proaspat
  • 1 lingura oregano

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste usor impreuna cu ceapa. Se amesteca faina pana devine aurie, apoi se adauga supa si crema double (smanatana), se pune capacul pe oala si se lasa sa fiarba incet aprox. 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 250* C si se rumenesc baghetele. Optional se pot rumeni apoi in tigaie cu unt cu usturoi. Supa se amesteca cu mixerul, apoi se adauga sare, piper, nucsoara, sucul de lamaie si se toarna in patru castronlele (farfurii adanci) printr-o strecuratoare.

Se adauga painea si branza deasupra si se baga la cuptor sau grill pana devine auriu-maroniu.

Inainte de a servi, se presara oregano pe deasupra. In restaurantele cu traditie in Austria in loc de farfurii/ castronele, se serveste in chifle mari din paine neagra, cu coaja groasa, scobite, si cu capacul lasat (ca la rosiile umplute….). De asemenea se adauga frunze de usturoi salbatic taiat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise