Supa cu verdeata si macrou afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g macrou afumat
  • 1 fir praz
  • 1 cartof alb mare
  • 1 lingura ulei
  • 800 ml supa de legume
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 3 linguri smantana
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata prazul si se toaca separat partea alba de cea verde.

Se curata cartoful, se spala si se taie bucatele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca si se prajeste prazul alb. Se adauga supa, laptele si cartoful si se lasa sa fiarba cam 15 minute, amestecand din cand in cand.

Se paseaza supa, se adauga prazul verde si se mai lasa sa fiarba 5 minute.

Se adauga apoi verdeata, smantana, se potriveste dupa gust de sare, piper si suc de lamaie.

Supa se repartizeaza in 2 boluri si se aseaza in fiecare cate o bucata de file de macrou.

Noi am servit-o calda alaturi de biscuiti cu branza de capra si piper.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise