Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 felii de slanina afumata
  • 1 ceapa rosie mare
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 15 ciuperci champignon rosé
  • 1 lingurita paprika dulce afumata
  • 2 linguri tarhon murat
  • 2 linguri otet de la tarhon
  • 100 ml smantana de gatit de 32%
  • Ulei din floarea soarelui
  • Sare
  • Ingrediente pentru taietei:
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de untura de casa
  • Sare
  • Ulei pentru prajit
  • Ingrediente pentru rantas:
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri rase de faina
  • 1 lingurita de paprika dulce afumata

Mod de preparare

Curatam ceapa, legumele si le spalam. Ceapa o tocam marunt, morcovii si radacina de patrunjel le dam pe razatoare iar slanina o vom taia in cubulete, apoi le calim in ulei la foc mic. Cand vor deveni aurii, le stingem cu vinul rosu si adaugam lingurita de paprika afumata. Fierbem la capac timp de 10 minute, dupa care adaugam cartofii taiati in cuburi mici, ciupercile taiate in doua, potrivim de sare, adaugam tarhonul tocat marunt si otetul de la tarhon si 3 litri de apa. Fierbem la foc mic circa 35-40 de minute, depinde de cartofi. ( Trebuie neaparat gustata ).

In timp ce fierbe supa, preparam taieteii. Amestecam ingredientele, framantam bine, intindem foaia si cu ajutorul unui cerc metalic cu diametrul de 3 cm, taiem taieteii. Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si frigem cercurile de taietel pe ambele parti, pana prind o culoare aurie. Le scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si le aseazam intr-un bol captusit de hartie de bucatarie pentru a permite ca uleiul sa se absoarba.

Cu toate ca de foarte multi ani nu mai prepar supele si ciorbele traditionale cu rantas, aceasta supa capata gustul ei adevarat doar cu rantasul. Incalzim uleiul, adaugam faina si paprika si frigem timp de cateva minute, amestecand încontinuu. Varsam rantasul direct in supa si amestecam bine. Fierbem 4-5 minute, adaugam smantana cu care mai fierbem 2 minute si supa este gata.

Taieteii ii adaugam in farfurie la servire.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise