Tocinei de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 cartofi mari
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri faina alba (sau mai mult ca sa fie legata compozitia)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala bine,se dau pe razatoare cu ochiuri mici.

Intre maini ii stoarcem de zeama.

Ceapa se curata, se da si ea tot prin razatoarea mica.

Usturoiul il curatam si se piseaza bine.

Patrunjelul si mararul se toaca marunt.

Amestecam toate ingredientele pregatite mai sus.

Condiementam cu sare si piper si punem niste faina alba pana compozitia este legata.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Ne udam mainile si formam tocineii ca niste chiftele.

Ii punem la prajit si ii invartim pe ambele parti.

Acestia se scot pe o farfurie in care punem servete de bucatarie,pentru a absorbi tot uleiul.

Ii pregatim si pe urmatorii si tot asa pana terminam toata compozitia.

Daca nu ii faceti de post puteti pune in compozitie si 1,2 oua.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise