Turte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg faina alba;
  • - 30 g drojdie (gist);
  • - 1 lingurita sare;
  • - 1 lingurita ulei;
  • - 50 ml apa calduta.
  • - smantana;
  • - zahar.

Mod de preparare

Se amesteca faina, drojdia, sarea si uleiul, adaugandu-se treptat apa. Se framanta aproximativ 30 minute, dupa care se lasa la crescut o ora intr-un loc calduros.

Se formeaza turtele de marimea palmei deschise si se coc pe plita la foc mediu.

Sugestii:

- turtele se pot praji si intr-o tigaie cu putin ulei sau fara.

- se pot servi acoperite cu smantana si presarate cu zahar.

- in aluat se poate pune si zahar dupa gust, pentru ca turtele sa fie dulci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise