Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins.
Mod de preparare pentru branza de vaci dulce:
Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa.
Mod de preparare pentru alivanca:
Se pune branza de vaci si branza de capra intr-un vas mai mare si se faramiteaza foarte bine, se adauga ouale batute, smantana, chisleacul, faina de grau si se omogenizeaza bine compozitia, mai spre final se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor. Bicarbonatul are rolul de a face alivanca frageda si pufoasa, daca este prea mult sau prea putin strica, daca e prea putin, nu va fi pufoasa, daca e prea mult nu are gust bun.
Se adauga la final si jumarile taiate bucati mici si se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu mult unt sau margarina. Alivanca va trage grasime cat are nevoie si asa nu se va lipi de tava. Se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora, la foc potrivit si cand se rumeneste este semn ca este gata.
Sa aveti pofta, dragilor!
Este o prajitura sarata, insa tare gustoasa si aromata de la jumari, specifica zonei Moldova.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii