autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 octombrie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru branza de vaci:, 2,5 l lapte dulce, Ingrediente pentru alivanca:, 1 lg chisleac (iaurt de casa), 300 gr malai, 400 gr branza dulce de vaci, 500 gr branza sarata de capra, 4 oua, 2 lg faina de grau, 300 gr smantana, 200 gr jumari de porc, 1 lg rasa de bicarbonat de sodiu

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce:

Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa.

Mod de preparare pentru alivanca:

Se pune branza de vaci si branza de capra intr-un vas mai mare si se faramiteaza foarte bine, se adauga ouale batute, smantana, chisleacul, faina de grau si se omogenizeaza bine compozitia, mai spre final se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor. Bicarbonatul are rolul de a face alivanca frageda si pufoasa, daca este prea mult sau prea putin strica, daca e prea putin, nu va fi pufoasa, daca e prea mult nu are gust bun.

Se adauga la final si jumarile taiate bucati mici si se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu mult unt sau margarina. Alivanca va trage grasime cat are nevoie si asa nu se va lipi de tava. Se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora, la foc potrivit si cand se rumeneste este semn ca este gata.

Sa aveti pofta, dragilor!

Este o prajitura sarata, insa tare gustoasa si aromata de la jumari, specifica zonei Moldova.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Nuci umplute cu crema de ciocolata

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta... la fel de delicioasa ca altadata Aluat:

39 voturi    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Drojdia se amesteca cu 3 linguri de lapte, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se da deoparte

46 voturi    16 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru branza de vaci:
  • 2,5 l lapte dulce
  • Ingrediente pentru alivanca:
  • 1 lg chisleac (iaurt de casa)
  • 300 gr malai
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 500 gr branza sarata de capra
  • 4 oua
  • 2 lg faina de grau
  • 300 gr smantana
  • 200 gr jumari de porc
  • 1 lg rasa de bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gogosi aromate cu portocala