autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat brisée

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 11 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 11 martie 2011

Ingrediente
Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pâna la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider minim 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat brisée" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu sunca si cascaval

Cornulete cu sunca si cascaval

Intr-un vas se amesteca 100g smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (daca

11 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru taitei de casa cu ou

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se

51 voturi    10 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche cu mazare, rucola si Brie