Aluat pentru pizza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -Faina alba
  • -Sare
  • -zahar
  • -drojdie (de preferat proaspata nu granulata)
  • -Ulei de masline
  • -Apa

Mod de preparare

Intr-un vas adanc se pun aproximativ 500ml apa + 1lingurita rasa sare+ 1lingurita rasa zahar. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se adauga 2 ligurite de ulei de masline.Separat se dizolva trei sferturi de cubulet de drojdie(sau echivalentul in drojdie granulata)intr-o cescuta cu apa calduta.

In oala se pune faina peste apa in care s-au dizolvat sarea si zaharul(aproximativ 500g faina)se amesteca usor si se adauga drojdia de bere dizolvata. Se framanta un aluat ferm, adaugandu-se faina(daca este cazul) si ulei de masline(maxim 4 lingurite, uleiul va face aluatul elastic,daca este prea mult ulei va fii foarte greu de intins blatul de pizza).Se lasa aluatul la dospit pana isi mareste volumul cam de 3 ori.Dupa ce a crescut , se portioneaza aluatul in bucati de aproximativ 250g(de marimea unei chifle).

Bucatile de coca astfel obtinute se vor modela sub forma unor turte rotunde care se prind cu pdul ambelor palme si se palineaza(se indoaie marginile cu degetele spre spate in acelasi timp miscandu-se bucata de aluat circular cana ajunge la forma unei bile(palina).Palinele(bilele)astfel obtinute se vor \"inchide\" in partea din spate cu degetele prin presare.Palinele se vor lasa aproximativ 30 de minute pe o tava presarata cu faina inainte sa fie intinse sub fotma de blaturi de pizza.

Din cantitatile indicate ies cam 3-4 paline,in functie de dimensiunea dorita a blatului de pizza(din 250g aluat rezulta un blat de maxim 32 cm diametru cu o grosime de 5-7 mm, sau un blat de 20-25cm cu o grosime de aproximativ 10mm in functie de preferintele dumneavoastra.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise