autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Aluat pentru pizza

Autor: Vlad (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vlad (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 august 2009

Ingrediente
-Faina alba, -Sare, -zahar, -drojdie (de preferat proaspata nu granulata), -Ulei de masline, -Apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas adanc se pun aproximativ 500ml apa + 1lingurita rasa sare+ 1lingurita rasa zahar. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se adauga 2 ligurite de ulei de masline.Separat se dizolva trei sferturi de cubulet de drojdie(sau echivalentul in drojdie granulata)intr-o cescuta cu apa calduta.
In oala se pune faina peste apa in care s-au dizolvat sarea si zaharul(aproximativ 500g faina)se amesteca usor si se adauga drojdia de bere dizolvata. Se framanta un aluat ferm, adaugandu-se faina(daca este cazul) si ulei de masline(maxim 4 lingurite, uleiul va face aluatul elastic,daca este prea mult ulei va fii foarte greu de intins blatul de pizza).Se lasa aluatul la dospit pana isi mareste volumul cam de 3 ori.Dupa ce a crescut , se portioneaza aluatul in bucati de aproximativ 250g(de marimea unei chifle).
Bucatile de coca astfel obtinute se vor modela sub forma unor turte rotunde care se prind cu pdul ambelor palme si se palineaza(se indoaie marginile cu degetele spre spate in acelasi timp miscandu-se bucata de aluat circular cana ajunge la forma unei bile(palina).Palinele(bilele)astfel obtinute se vor \"inchide\" in partea din spate cu degetele prin presare.Palinele se vor lasa aproximativ 30 de minute pe o tava presarata cu faina inainte sa fie intinse sub fotma de blaturi de pizza.
Din cantitatile indicate ies cam 3-4 paline,in functie de dimensiunea dorita a blatului de pizza(din 250g aluat rezulta un blat de maxim 32 cm diametru cu o grosime de 5-7 mm, sau un blat de 20-25cm cu o grosime de aproximativ 10mm in functie de preferintele dumneavoastra.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza

Pizza

Blatul: Cubul de drojdie de amesteca cu o lingura de zahar, se adauga 225 ml apa calduta si 2

6 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Dupa nume nu esti italian.Am inteles chestia cu palinele,dar te rog sa detaliezi un pic partea cu inchiderea bilelor.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -Faina alba
  • -Sare
  • -zahar
  • -drojdie (de preferat proaspata nu granulata)
  • -Ulei de masline
  • -Apa

Raporteaza reteta

Tatar Nicu

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Dupa nume nu esti italian.Am inteles chestia cu palinele,dar te rog sa detaliezi un pic partea cu inchiderea bilelor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste cu nuci, conopida si branza albastra