Intr-un vas adanc se pun aproximativ 500ml apa + 1lingurita rasa sare+ 1lingurita rasa zahar. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se adauga 2 ligurite de ulei de masline.Separat se dizolva trei sferturi de cubulet de drojdie(sau echivalentul in drojdie granulata)intr-o cescuta cu apa calduta.
In oala se pune faina peste apa in care s-au dizolvat sarea si zaharul(aproximativ 500g faina)se amesteca usor si se adauga drojdia de bere dizolvata. Se framanta un aluat ferm, adaugandu-se faina(daca este cazul) si ulei de masline(maxim 4 lingurite, uleiul va face aluatul elastic,daca este prea mult ulei va fii foarte greu de intins blatul de pizza).Se lasa aluatul la dospit pana isi mareste volumul cam de 3 ori.Dupa ce a crescut , se portioneaza aluatul in bucati de aproximativ 250g(de marimea unei chifle).
Bucatile de coca astfel obtinute se vor modela sub forma unor turte rotunde care se prind cu pdul ambelor palme si se palineaza(se indoaie marginile cu degetele spre spate in acelasi timp miscandu-se bucata de aluat circular cana ajunge la forma unei bile(palina).Palinele(bilele)astfel obtinute se vor \"inchide\" in partea din spate cu degetele prin presare.Palinele se vor lasa aproximativ 30 de minute pe o tava presarata cu faina inainte sa fie intinse sub fotma de blaturi de pizza.
Din cantitatile indicate ies cam 3-4 paline,in functie de dimensiunea dorita a blatului de pizza(din 250g aluat rezulta un blat de maxim 32 cm diametru cu o grosime de 5-7 mm, sau un blat de 20-25cm cu o grosime de aproximativ 10mm in functie de preferintele dumneavoastra.)
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii