autor:

mediensis

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru pizza

Autor: mediensis (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mediensis (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
1kg faina alba,, , 120ml ulei,, , un ou,, , 2 lingurite sare,, , un cub de drojdiuta proaspata,, , 1 plic praf de copt,, , 350 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin si se dizolva drojdia dupa care se toarna peste celelalte ingrediente se framanta bine cu mana sau cu un mixer, coca se portioneza in 6 bile se pune fiecare intr-o punga si se lasa la dospit circa 2 ore dupa care se poate intinde in tava rotunda pentru pizza. Atentie daca nu ati reusit sa o intindeti din prima incercare si ati facut-o din nou bila va trebui sa o mai lasati inca o jumatate de ora la dospit, in cazul acesta incercati cu alta bila.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Biscuiţi de Crăciun

Biscuiţi de Crăciun

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt

12 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Krapfen

Krapfen

Se pune drojdia sfaramata intr-un vas cu 125 ml apa calduta si o lingurita de zahar.Se lasa pana

12 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Bun venit in marea familie gustos.ro ! Felicitari pentru prima reteta postata ! pizza este delicioasa si ne place tuturor yumi,yumi. ***** Ps: va asteptam si cu alte retete...

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    brtavo si ***** pentru incurajare si talent...pizza arata super frumos, cred ca si gustul a fost foarte bun...dar am o nelamurire , 1kg de faina mi se pare foarte mult ,adica , cantitativ ati facut multa pizza :)) sunteti mari mancaciosi de pizza :)

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    eu cred ca daca adaugam drojdie,pt un kg de faina avem nevoie de 2 cubulete,nu trebuie sa mai adaugam si praf de copt....

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina alba,
  • 120ml ulei,
  • un ou,
  • 2 lingurite sare,
  • un cub de drojdiuta proaspata,
  • 1 plic praf de copt,
  • 350 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de mediensis
Chiftele

Chiftele

Carnea se taie cubulete, se curata si se taie ceapa, franzela se pune la inmuiat intr-un bol cu apa.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bun venit in marea familie gustos.ro ! Felicitari pentru prima reteta postata ! pizza este delicioasa si ne place tuturor yumi,yumi. ***** Ps: va asteptam si cu alte retete...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliguta