autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Aluat pizza

Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Ingrediente
300 g faina, 100 ml lapte, 30 g drojdie de bere, o lingurita de zahar, un virf de cutit de sare, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

175 voturi

Mod de preparare

Drojdia de bere, la temperatura camerei, se farimiteaza si se pune in laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul. Se lasa la cald sa creasca drojdia.

Se pune faina intr-un castron cu un virf de cutit de sare. Se adauga drojdia dupa ce a crescut si se framinta aluatul. Daca laptele nu este suficient, se mai adauga cite putin, astfel incit sa iasa o coca maleabila. La sfirsit se adauga uleiul si se mai framinta pina se incorporeaza tot uleiul.
Aluatul nu trebuie lasat la crescut.

Este suficient pentru o tava de marime medie. Daca se doreste un aluat subtire, micsorati cantitatea de faina sau utilizati aluatul pentru doua tavi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza fara aluat

Pizza fara aluat

Mai intai, pregatim umplutura pt pizza. Intro tigaie cu putin ulei, punem la calit ceapa taiata marunt,

23 voturi    14 comentarii
40 min
Paste si pizza
Aluat de Pizza

Aluat de Pizza

Intr-un bol punem faina,drojdia,uleiul,sarea si zaharul,apoi incalzim putin apa si o punem peste.Framantam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vlad (Maestru bucatar) , 04 februarie 2012

    Salut, daca pui lapte in aluat, la 300 g de faina poti incerca sa incorporezi si un ou , va iesii foarte fufos aluatul. P.S. poti incerca si ceva mai multa sare( cat zahar atata sare) aluatul de pizza trebuie sa fie usor sarat.Oricum mult succes.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

175 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 30 g drojdie de bere
  • o lingurita de zahar
  • un virf de cutit de sare
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Fara foto

Vlad (Maestru bucatar)

Salut, daca pui lapte in aluat, la 300 g de faina poti incerca sa incorporezi si un ou , va iesii foarte fufos aluatul. P.S. poti incerca si ceva mai multa sare( cat zahar atata sare) aluatul de pizza trebuie sa fie usor sarat.Oricum mult succes.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Spaghetti cu passata si creveti