autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Aluat pizza

Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Ingrediente
300 g faina, 100 ml lapte, 30 g drojdie de bere, o lingurita de zahar, un virf de cutit de sare, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

175 voturi

Mod de preparare

Drojdia de bere, la temperatura camerei, se farimiteaza si se pune in laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul. Se lasa la cald sa creasca drojdia.

Se pune faina intr-un castron cu un virf de cutit de sare. Se adauga drojdia dupa ce a crescut si se framinta aluatul. Daca laptele nu este suficient, se mai adauga cite putin, astfel incit sa iasa o coca maleabila. La sfirsit se adauga uleiul si se mai framinta pina se incorporeaza tot uleiul.
Aluatul nu trebuie lasat la crescut.

Este suficient pentru o tava de marime medie. Daca se doreste un aluat subtire, micsorati cantitatea de faina sau utilizati aluatul pentru doua tavi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza rapida fara aluat dospit

Pizza rapida fara aluat dospit

Se prepara rapid, este foarte buna si cu siguranta veti fi incantati de rezultat. Pentru a prepara

2 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vlad (Maestru bucatar) , 04 februarie 2012

    Salut, daca pui lapte in aluat, la 300 g de faina poti incerca sa incorporezi si un ou , va iesii foarte fufos aluatul. P.S. poti incerca si ceva mai multa sare( cat zahar atata sare) aluatul de pizza trebuie sa fie usor sarat.Oricum mult succes.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

175 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 30 g drojdie de bere
  • o lingurita de zahar
  • un virf de cutit de sare
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Fara foto

Vlad (Maestru bucatar)

Salut, daca pui lapte in aluat, la 300 g de faina poti incerca sa incorporezi si un ou , va iesii foarte fufos aluatul. P.S. poti incerca si ceva mai multa sare( cat zahar atata sare) aluatul de pizza trebuie sa fie usor sarat.Oricum mult succes.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu ton