autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Aluat pizza

Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Ingrediente
300 g faina, 100 ml lapte, 30 g drojdie de bere, o lingurita de zahar, un virf de cutit de sare, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

175 voturi

Mod de preparare

Drojdia de bere, la temperatura camerei, se farimiteaza si se pune in laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul. Se lasa la cald sa creasca drojdia.

Se pune faina intr-un castron cu un virf de cutit de sare. Se adauga drojdia dupa ce a crescut si se framinta aluatul. Daca laptele nu este suficient, se mai adauga cite putin, astfel incit sa iasa o coca maleabila. La sfirsit se adauga uleiul si se mai framinta pina se incorporeaza tot uleiul.
Aluatul nu trebuie lasat la crescut.

Este suficient pentru o tava de marime medie. Daca se doreste un aluat subtire, micsorati cantitatea de faina sau utilizati aluatul pentru doua tavi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu aluat fraged de casa

Pizza cu aluat fraged de casa

Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si

16 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Paste si pizza
Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza (reteta video)

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza (reteta video)

Se pune faina intr-n bol si facem un orificiu unde se pune drojdie si zahar, se toarna jumatate din

10 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Vlad (Maestru bucatar) , 04 februarie 2012

    Salut, daca pui lapte in aluat, la 300 g de faina poti incerca sa incorporezi si un ou , va iesii foarte fufos aluatul. P.S. poti incerca si ceva mai multa sare( cat zahar atata sare) aluatul de pizza trebuie sa fie usor sarat.Oricum mult succes.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

175 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 30 g drojdie de bere
  • o lingurita de zahar
  • un virf de cutit de sare
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Vlad (Maestru bucatar)

Salut, daca pui lapte in aluat, la 300 g de faina poti incerca sa incorporezi si un ou , va iesii foarte fufos aluatul. P.S. poti incerca si ceva mai multa sare( cat zahar atata sare) aluatul de pizza trebuie sa fie usor sarat.Oricum mult succes.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghetti cu ciuperci