autor:

Vărzar_Iuliana

» » Sosuri

Amestec de arome picante

Autor: Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
2morcovi, 2tije de țelină, 1ceapă mare albă, 1bucată de praz, 1ardei iute roșu, 200ml ulei de măsline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Curățăm morcovii, ceapa și țelina. Tăiem ardeiul iute în două și îl curățăm de semințe și de cotor. Tăiem morcovii și țelina prima dată în fâșii și apoi în cubulețe. Tocăm ceapa și prazul mărunt.
Încingem jumătatea din cantitatea de ulei într-o tigaie și adăugăm ardeiul iute tocat mărunt împreună cu prazul, ceapa și le călim rapid. Punem țelina și morcovii, sărăm și piperăm după gust, apoi le înăbușim aproximativ 2minute. Punem compoziția într-un borcan sterilizat, turnăm deasupra uleiul rămas și îl inchidem ermetic.
Dacă vrei să le consumi în următoarele 2-3zile, lasă legumele să se marineze în frigider. Dacă vrei să le păstrezi un timp îndelungat, fierbe borcanul într-o cratiță circa 30minute. Lasă borcanul să se răcească în apa în care a fiert.

Este o bunătate sosul folosit alături de friputri, sau tocănițe picante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de arome picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
OUA CU SOS REMOULAD

OUA CU SOS REMOULAD

Castravetii se spala si se curata de coaja si de sminte,apoi se taie marunt (cubulete). Ouale se

35 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Se curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se

14 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 2morcovi
  • 2tije de țelină
  • 1ceapă mare albă
  • 1bucată de praz
  • 1ardei iute roșu
  • 200ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vărzar_Iuliana
Tort inventat cu ciocolată

Tort inventat cu ciocolată

Se freacă gălbenușurile cu zahăr până se obține o cremă. Separat se amestecă făina cu praful

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi
Salată de cartofi cu maioneză

Salată de cartofi cu maioneză

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă fierbinte. Când sunt gata se curăță imediat și

5 voturi    1 comentariu
40 min
Salate din oua
Sărățele cu chimen

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghetti cu ton