Amestec de arome picante

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2morcovi
  • 2tije de țelină
  • 1ceapă mare albă
  • 1bucată de praz
  • 1ardei iute roșu
  • 200ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățăm morcovii, ceapa și țelina. Tăiem ardeiul iute în două și îl curățăm de semințe și de cotor. Tăiem morcovii și țelina prima dată în fâșii și apoi în cubulețe. Tocăm ceapa și prazul mărunt.

Încingem jumătatea din cantitatea de ulei într-o tigaie și adăugăm ardeiul iute tocat mărunt împreună cu prazul, ceapa și le călim rapid. Punem țelina și morcovii, sărăm și piperăm după gust, apoi le înăbușim aproximativ 2minute. Punem compoziția într-un borcan sterilizat, turnăm deasupra uleiul rămas și îl inchidem ermetic.

Dacă vrei să le consumi în următoarele 2-3zile, lasă legumele să se marineze în frigider. Dacă vrei să le păstrezi un timp îndelungat, fierbe borcanul într-o cratiță circa 30minute. Lasă borcanul să se răcească în apa în care a fiert.

Este o bunătate sosul folosit alături de friputri, sau tocănițe picante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor