autor:

FABIO

» » Paste si pizza

Amorosi al tonno

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
500 gr paste (eu am ales amorosi, dar merg orice fel de paste scurte), 1 cutie de rosii cubulete in conserva, 1 lingura de pasta de tomate, 1 cutie de ton bucati de calitate, 100ml ulei evo, sare, piper, 1 lingura oregano, 1 lingura capere model marunt, o lingura parmezan, patrunjel, 2 catei usturoi, 1 ceapa mica, 150ml vin alb,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit, ceapa taiata julien si il lasam 2 min la foc mediu, adugam rosile, pasta de tomate, oregano, piper, ton si capere, invirtim totul cu o lingura de lemn, punem sarea dupa gust si lasam sa fiarba la foc tare pina scade.



Cu un minut inainte de coptura indicata, strecuram pastele si le trecem in cratita cu sosul, tot pe foc dar mediu adaugam parmezanul, invirtim si continuam coptura inca 30 de secunde. Asezam pastele in farfurie si decoram cu patrunjel tocat proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amorosi al tonno" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Se unge o tava cu ulei.Se aseaza aluatul uniform.Se adauga sosul de rosii (un sfert din cantitatea

2 voturi    0 comentarii
1h 1 min
Paste si pizza
Penne cu sos de rosii si bacon

Penne cu sos de rosii si bacon

Mod de preparare Se pune apa intr-un vas la fiert. Se adauga putina sare. Cand apa clocoteste, se

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Foarte apetisant

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Foarte frumos prezentat produsul final!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    O bunatate...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      La fel pregatesc si eu reteta dar fara parmezan, felicitari pt prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr paste (eu am ales amorosi
  • dar merg orice fel de paste scurte)
  • 1 cutie de rosii cubulete in conserva
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 1 cutie de ton bucati de calitate
  • 100ml ulei evo
  • sare
  • piper
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura capere model marunt
  • o lingura parmezan
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 150ml vin alb,

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

9 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Arancini gustosi

Arancini gustosi

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam

3 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de somon in verde

File de somon in verde

Intr-o tava de iena asezati fileuri de somon, condimentati cu arome pentru peste, ulei evo si punetile

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte apetisant

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete alla carbonara cu ciuperci