autor:

FABIO

» » Paste si pizza

Amorosi al tonno

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
500 gr paste (eu am ales amorosi, dar merg orice fel de paste scurte), 1 cutie de rosii cubulete in conserva, 1 lingura de pasta de tomate, 1 cutie de ton bucati de calitate, 100ml ulei evo, sare, piper, 1 lingura oregano, 1 lingura capere model marunt, o lingura parmezan, patrunjel, 2 catei usturoi, 1 ceapa mica, 150ml vin alb,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit, ceapa taiata julien si il lasam 2 min la foc mediu, adugam rosile, pasta de tomate, oregano, piper, ton si capere, invirtim totul cu o lingura de lemn, punem sarea dupa gust si lasam sa fiarba la foc tare pina scade.



Cu un minut inainte de coptura indicata, strecuram pastele si le trecem in cratita cu sosul, tot pe foc dar mediu adaugam parmezanul, invirtim si continuam coptura inca 30 de secunde. Asezam pastele in farfurie si decoram cu patrunjel tocat proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amorosi al tonno" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Fusilli cu rosii, mozzarella si usturoi

Fusilli cu rosii, mozzarella si usturoi

Mod de preparare Se pune apa la fiert. Se adauga in apa putina sare, se lasa sa clocoteasca apa,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Spaghete cu chiftelute in sos picant

Spaghete cu chiftelute in sos picant

Ingredientele pt chiftelute se amesteca toate intr-un castron. Din compozitia obtinuta se fac chiftele

28 voturi    14 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Foarte apetisant

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Foarte frumos prezentat produsul final!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    O bunatate...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      La fel pregatesc si eu reteta dar fara parmezan, felicitari pt prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr paste (eu am ales amorosi
  • dar merg orice fel de paste scurte)
  • 1 cutie de rosii cubulete in conserva
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 1 cutie de ton bucati de calitate
  • 100ml ulei evo
  • sare
  • piper
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura capere model marunt
  • o lingura parmezan
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 150ml vin alb,

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

9 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Arancini gustosi

Arancini gustosi

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam

3 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de somon in verde

File de somon in verde

Intr-o tava de iena asezati fileuri de somon, condimentati cu arome pentru peste, ulei evo si punetile

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte apetisant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gnocchi de branza in sos de ciuperci