autor:

Fara foto

» » Salate

Anghinare umpluta cu legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi, 100 g mazăre proaspătă sau conservată, 3 morcovi, 6 cepe mici albe, 6 jumătate lămâie, o legătură mică de pătrunjel, sare, untdelemn de măsline

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spală receptaculii florali cu apă rece, se scurg şi se aşează într-un vas cu puţin untdelemn.

Morcovii, fierţi, se toacă mărunt şi se amestecă în mazărea conservată, care a fost trecută printr-un jet de apă rece. Cu acest amestec se umplu receptaculii. Printre ei se adaugă sare, suc de lămâie şi puţină apă fiartă şi se fierbe la foc mic. Preparatul se consumă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare umpluta cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
salata de legume

salata de legume

se toaca varza,se rade morcovul,se taie castravetii ,rosiile,ardeiul cu forma sau feliute,se adauga

10 voturi    6 comentarii
20 min
Salate de legume
Salata de ridichi de negre

Salata de ridichi de negre

Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare. O parte din ridichi

58 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Aceasta reteta am norocul de a o prepara des pentru ca unde locuiesc ma intalnesc mai mereu cu aceste legume.Eu fac\" anghinare cu mazare\".Cand este perioada lor imi palce sa le consum proaspete,impreuna cu mazarea.Cand nu le gasesc proaspete folosesc conservate.Sunt foarte elaborioase aceste legume cand sunt proaspete,trebuiesc curatate bine de frunzulitele de deasupra si miezul care contine o specie de \"puf\".Se fierb in apa cu sare ,lamaie si o lingura de faina sa nu se innegreasca.Se curata cu grija pentru ca te poti innegri pe maini( cu ajutorul unei manusi de ex.sau te speli imediat cu zeama de lamaie sa se duca).Sunt foarte multe moduri de a le prepara si sunt foarte sanatoase.Eu am folosit anghinare si mazare in borcan ,si un pic de bacon prajit in poza pe care o atasez.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi
  • 100 g mazăre proaspătă sau conservată
  • 3 morcovi
  • 6 cepe mici albe
  • 6 jumătate lămâie
  • o legătură mică de pătrunjel
  • sare
  • untdelemn de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole alba cu ceapa si rosii coapte