autor:

Fara foto

» » Salate

Anghinare umpluta cu legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi, 100 g mazăre proaspătă sau conservată, 3 morcovi, 6 cepe mici albe, 6 jumătate lămâie, o legătură mică de pătrunjel, sare, untdelemn de măsline

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spală receptaculii florali cu apă rece, se scurg şi se aşează într-un vas cu puţin untdelemn.

Morcovii, fierţi, se toacă mărunt şi se amestecă în mazărea conservată, care a fost trecută printr-un jet de apă rece. Cu acest amestec se umplu receptaculii. Printre ei se adaugă sare, suc de lămâie şi puţină apă fiartă şi se fierbe la foc mic. Preparatul se consumă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare umpluta cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salsa de ardei cu piersici si rosii

Salsa de ardei cu piersici si rosii

Spalam bine ardeii, , gogosarul si rosiile, le stergam si apoi le taiem marunt. Ceapa curatata o

2 voturi    0 comentarii
25 min
Salate de legume
Legume La Cuptor(de Post)

Legume La Cuptor(de Post)

Legumele se spala, cartofi se curata si se taie in bucati mai mari, celelalte legume nu se curata

19 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Aceasta reteta am norocul de a o prepara des pentru ca unde locuiesc ma intalnesc mai mereu cu aceste legume.Eu fac\" anghinare cu mazare\".Cand este perioada lor imi palce sa le consum proaspete,impreuna cu mazarea.Cand nu le gasesc proaspete folosesc conservate.Sunt foarte elaborioase aceste legume cand sunt proaspete,trebuiesc curatate bine de frunzulitele de deasupra si miezul care contine o specie de \"puf\".Se fierb in apa cu sare ,lamaie si o lingura de faina sa nu se innegreasca.Se curata cu grija pentru ca te poti innegri pe maini( cu ajutorul unei manusi de ex.sau te speli imediat cu zeama de lamaie sa se duca).Sunt foarte multe moduri de a le prepara si sunt foarte sanatoase.Eu am folosit anghinare si mazare in borcan ,si un pic de bacon prajit in poza pe care o atasez.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi
  • 100 g mazăre proaspătă sau conservată
  • 3 morcovi
  • 6 cepe mici albe
  • 6 jumătate lămâie
  • o legătură mică de pătrunjel
  • sare
  • untdelemn de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
salata de ardei copti