autor:

panseluta

» » Fripturi

Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .temperatura in acest cuptor se apropie de 480 grad celsius si se pastreaza timp indelungat.carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului., , Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor., , Am facut exact reteta de pui tandoori,din punct de vedere al condimentelor,doar ca am fript carnea in cuptorul aragazului si am folosit aripi de curcan.Puiului i se scoate pielea,dar aripilor de curcan mai greu,asa ca le-am lasat cu piele cu tot., , ingrediente:, , -4 aripi de curcan ,cu varfurile taiate, , -1 borcan mare de iaurt (370-400 ml), , -1 lingura de condimente ptr pui tandoori (tandoori chicken masala ),reteta spune 4,dar cred ca pentru gusturil romanesc e mult 4,pentru ca e foarte iute., , condimentul acesta,masala e format din: coriandru,boia dulce si iute,chimen (nu chimionul nostru romanesc,cel caruia in mod gresit ii spunem chimen),piper negru,ghimbir,cardamom,dafin,seminte de fenicul,cuisoare,usturoi,sare ).toate aceste ingrediente se gasesc la noi.am sa incerc sa dau o reteta pentru el,pentru ca merita., , -ardei iute verde, , -zeama de la 1/2 de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .
Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.
Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.
Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent ,acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu,cam o ora,dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.
Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie.Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment,dar e deja prea mult.

Am sa adaug aici reteta de condiment pentru orice preparat de carne tandoori:
1 lg (lingurita) praf de usturoi
1 lg ghimbir uscat si macinat
1 lg cuisoare macinate
1/2 lg nucsoara rasa
1 lg coaja de nucsoara(mace)-asta nu stiu daca se gaseste dar cred ca poate fi inlocuita cu curcuma (turmeric) sau sofran
1 1/2 lg chimen macinat (nu chimion )
2 Lg (linguri ) coriandru macinat
1 lg seminte fenicul macinate
1 lg scortisoara (optional)
1 lg piper negru macinat
1 lg seminte cardamom maro macinate
1 lg boia iute
1 lg boia dulce

se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un recipient bine inchis.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe Sticla

Pui pe Sticla

Se ia puiul se curata, parleste si se spala, se scot maruntaiele si se spala bine inauntru, dupa

27 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    ramona,vezi ca pe blogul meu ,mai am cateva retete de inspiratie asiatica.o sa le postez si aici.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    excelent!chiar am de unde sa cumpar produse indiene.Pacat ca din familie numai mie i-mi place,dar mai am o prietena care adora bucataria indiana,tailandeza...chiar marti am facut Pui Satay!la grill,obligatoriu tre sa facem si puiutu tau,ce pofta mi sa facut!

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    cand vrei sa-ti iasa iuti,adauga si boia iute si pentru culoare si boia dulce.

    • Fara foto

      nadia maria , 10 februarie 2010

      Nu nu mi-au iesit iuti pentru ca nu am folosit ingredientul special,dar am adaugat praf de chimen si un condiment special pentru pui cu usturoi. Oricum nu fac mancarea prea iute pentru a manca si fetita mea. Au iesit super,iar sosuletul a avut mare succes, cum nu am facut nici o garnitura pe langa aripioere a mers super.

    • Fara foto

      panseluta , 05 februarie 2010

      bravo,felicitari,cred ca nu am spus eu in reteta ca atunci cand o bagi la cuptor nu pui toata marinata,ba chiar se scutura bucatile de carne putin.dar nu are nimic,ca e bun si sosul.mie imi place.ti-a iesit iute?ca asa ar trebui sa fie

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Iata si aripioarele mele dupa reteta ta, doar ca mie mi-au iesit cu sosulet nu au iesit atat de uscate si rumene ca ale tale. Au fost mancate cu multa placere de familia mea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Interesanta reteta. Trebuie testata

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      nadia astept sa vad cum ti-au iesit

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Arata grozav,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Ce bine arata si cred ca sunt foarte gustoase. Tocmai am pregatite aripioare de pui pentru cina si am sa le pregatesc dupa reteta ta . Am sa-ti spun cum mi-au iesit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .temperatura in acest cuptor se apropie de 480 grad celsius si se pastreaza timp indelungat.carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului.
  • Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.
  • Am facut exact reteta de pui tandoori,din punct de vedere al condimentelor,doar ca am fript carnea in cuptorul aragazului si am folosit aripi de curcan.Puiului i se scoate pielea,dar aripilor de curcan mai greu,asa ca le-am lasat cu piele cu tot.
  • ingrediente:
  • -4 aripi de curcan ,cu varfurile taiate
  • -1 borcan mare de iaurt (370-400 ml)
  • -1 lingura de condimente ptr pui tandoori (tandoori chicken masala ),reteta spune 4,dar cred ca pentru gusturil romanesc e mult 4,pentru ca e foarte iute.
  • condimentul acesta,masala e format din: coriandru,boia dulce si iute,chimen (nu chimionul nostru romanesc,cel caruia in mod gresit ii spunem chimen),piper negru,ghimbir,cardamom,dafin,seminte de fenicul,cuisoare,usturoi,sare ).toate aceste ingrediente se gasesc la noi.am sa incerc sa dau o reteta pentru el,pentru ca merita.
  • -ardei iute verde
  • -zeama de la 1/2 de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

panseluta (Chef de cuisine)

ramona,vezi ca pe blogul meu ,mai am cateva retete de inspiratie asiatica.o sa le postez si aici.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de porc cu cartofi noi la cuptor