autor:

Alice Ciobanu

» » Fripturi

Aripioare crocant de gustoase

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2011

Ingrediente
12 aripioare de pui, 200 ml lapte batut, 100 gr pesmet, 1 lingurita boia (iute, dar eu am pus dulce, pentru ca am un soricel mititel care gusta de toate si nu-i prieste bine iuteala :P), 2 lingurite seminte de susan, 1 lingurita cimbru uscat, 3-4 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Astfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul cuptorului, gaz sau electric.

Intr-un bol puneti cele 200 ml lapte batut, iar in alt bol amestecati 100 gr de pesmet cu boiaua de ardei, cimbrul uscat si semintele de susan. Asezonati.

Inmuiati pe rind fiecare aripioara, de pui, evident! mai intii in bolul cu laptele batut, apoi treceti-le cu seriozitate maxima prin bolul cu pesmet.

Asezati-le frumos intr-o tava de copt, peste care ati pus o foaie de copt. Dati-le la cuptor pentru 40-45 minute, pana ce se rumenesc frumos. Pe la jumatatea intervalului de timp pentru coacere, adica dupa vreo 15-20 minute, scoateti tava si stropiti aripioarele cu ulei. Lasati-le apoi la rumenit.

Serviti-le cu piure de cartofi si salata de varza. o bunatate de te lingi pe deste.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocant de gustoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu sos de alune

Friptura de porc cu sos de alune

Ceapa se caleste in unt sau ulei la foc domol si dupa adaugati ierburile aromatice.Carnea o adaugati

2 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti

Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti

Pieptul de pui se dezoseaza,se taie felii si se condimenteaza cu sare si origano. Cartofii se curata,se

6 voturi    6 comentarii
50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Preda Viorica , 25 octombrie 2013

    se poate inlocui pesmetul cu fulgi de porumb!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui
  • 200 ml lapte batut
  • 100 gr pesmet
  • 1 lingurita boia (iute
  • dar eu am pus dulce
  • pentru ca am un soricel mititel care gusta de toate si nu-i prieste bine iuteala :P)
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3-4 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Aripioare de pui crocante