Pasul 1:
Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte).
Pasul 2:
Pregatim marinata. Punem toate ingredientele (vin, sos worchester, sos de soia, zeama de lamaie, ceapa tocata, usturoiul tocat, ketchup-ul, sare, piper) si amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste aripioare intr-o punga zip-lock (sau intr-un bol, casoleta, insa in punga se pot amesteca mai bine) si introducem in frigider pentru minim o ora.
Pasul 3:
Dupa aproximativ o ora, incalzim cuptorul. Pregatim o tava termorezistenta in care rasturnam aripioarele impreuna cu toata marinata.
Pasul 4:
Coacem in cuptorul preincalzit, pana cand aripioarele se rumenesc frumos (20-30 de minute).
Pasul 5:
Dupa 20-30 de minute scoatem tava din cuptor si intoarcem aripioarele, pentru a se rumeni pe toate partile. Punem din nou in cuptor si mai lasam timp de 10-20 de minute.
Pasul 6:
Scoatem din cuptor si servim cu salata, cartofi sau chiar simple.
Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/aripioare-pui-picante.html
Pofta buna!
Sfat:
Pentru marinata putem folosi ce ingrediente va plac/aveti prin casa (ceapa deshidratata, usturoi deshidratat, morcov deshidratat, miere, sos dulce etc.).
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii