Pasul 1:
Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte).
Pasul 2:
Pregatim marinata. Punem toate ingredientele (vin, sos worchester, sos de soia, zeama de lamaie, ceapa tocata, usturoiul tocat, ketchup-ul, sare, piper) si amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste aripioare intr-o punga zip-lock (sau intr-un bol, casoleta, insa in punga se pot amesteca mai bine) si introducem in frigider pentru minim o ora.
Pasul 3:
Dupa aproximativ o ora, incalzim cuptorul. Pregatim o tava termorezistenta in care rasturnam aripioarele impreuna cu toata marinata.
Pasul 4:
Coacem in cuptorul preincalzit, pana cand aripioarele se rumenesc frumos (20-30 de minute).
Pasul 5:
Dupa 20-30 de minute scoatem tava din cuptor si intoarcem aripioarele, pentru a se rumeni pe toate partile. Punem din nou in cuptor si mai lasam timp de 10-20 de minute.
Pasul 6:
Scoatem din cuptor si servim cu salata, cartofi sau chiar simple.
Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/aripioare-pui-picante.html
Pofta buna!
Sfat:
Pentru marinata putem folosi ce ingrediente va plac/aveti prin casa (ceapa deshidratata, usturoi deshidratat, morcov deshidratat, miere, sos dulce etc.).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii