autor:

Aurel_Constantinescu

» » Fripturi

Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Autor: Aurel_Constantinescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurel_Constantinescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Ingrediente
O casoleta de aripioare proaspete ,1kg de cartofi rosii,o punga de pesmet, doua capatani de usturoi, o legatura de marar, o lingura de ulei ,doua linguri de apa minerala, o lingurita de otet,200 gr de smantana, sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aripioarele se spala si se curata bine eliminand varful, le dam prin pesmet (in felul acesta carnea ramane mai alba iar pentru amatorii de pielita crocanta e un deliciu), si le punem in tigaia incinsa ,dar la foc mic. E bine sa le prajiti cu baza mare spre exterior (acolo este carne mai multa), le intoarcem si pe partea cealalta si cand sunt rumenite le scoatem, le saram si le acoperim. Binenteles ca in acest timp curatam cartofii, si ii prajim in alta tigaie. Usturoiul se curata , se zdrobeste intr-un vas si se pune o lingurita de sare, una de piper si o lingura de ulei , se fraca bine dupa care se pune lingurita de otet si apa minerala si se freaca in continoare pana obtinem o pasta, apoi punem smantana si mararul si amestecam bine( il punem la frigider pana il servim). Totul se serveste alaturi de o salata de varza rosie P.S. Aceasta reteta este pentru gurmanzi, dar eu am o vorba , Incearca , Gusta, Savureaza dar nu abuza. Fitii nebuni dar buni!.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpa de curcan impanata cu usturoi verde si garnitura de cartofi noi

Pulpa de curcan impanata cu usturoi verde si garnitura de cartofi noi

Carnea de curcan se spala,se usuca folosind un prosop absorbant apoi se cresteaza pe langa os , se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Costite de porc umplute

Costite de porc umplute

1.Se indeparteaza oasele coastelor,apoi cu un ciocan de snitele intindem fiecare bucata ,atat cat

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

    Ce bine arata, ce frumos sunt asezate la prajit!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Foarte frumoase, gustoase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • O casoleta de aripioare proaspete ,1kg de cartofi rosii,o punga de pesmet
  • doua capatani de usturoi
  • o legatura de marar
  • o lingura de ulei ,doua linguri de apa minerala
  • o lingurita de otet,200 gr de smantana
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Aurel_Constantinescu
Spaghete carbonara la cuptor

Spaghete carbonara la cuptor

Spaghetele se fierb, comform instructiunilor, cu un praf de sare, o lingura de ulei de masline si

19 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru inceput se separa galbenusul de albus. Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o

11 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Friptura de pui la coptor in vas de lut

Friptura de pui la coptor in vas de lut

Vasul de lut se scufunda in chiuveta plina cu apa timp de 20 min., in acest timp pregatim puiul.

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata, ce frumos sunt asezate la prajit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc