autor:

Aurel_Constantinescu

» » Fripturi

Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Autor: Aurel_Constantinescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurel_Constantinescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Ingrediente
O casoleta de aripioare proaspete ,1kg de cartofi rosii,o punga de pesmet, doua capatani de usturoi, o legatura de marar, o lingura de ulei ,doua linguri de apa minerala, o lingurita de otet,200 gr de smantana, sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aripioarele se spala si se curata bine eliminand varful, le dam prin pesmet (in felul acesta carnea ramane mai alba iar pentru amatorii de pielita crocanta e un deliciu), si le punem in tigaia incinsa ,dar la foc mic. E bine sa le prajiti cu baza mare spre exterior (acolo este carne mai multa), le intoarcem si pe partea cealalta si cand sunt rumenite le scoatem, le saram si le acoperim. Binenteles ca in acest timp curatam cartofii, si ii prajim in alta tigaie. Usturoiul se curata , se zdrobeste intr-un vas si se pune o lingurita de sare, una de piper si o lingura de ulei , se fraca bine dupa care se pune lingurita de otet si apa minerala si se freaca in continoare pana obtinem o pasta, apoi punem smantana si mararul si amestecam bine( il punem la frigider pana il servim). Totul se serveste alaturi de o salata de varza rosie P.S. Aceasta reteta este pentru gurmanzi, dar eu am o vorba , Incearca , Gusta, Savureaza dar nu abuza. Fitii nebuni dar buni!.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Pui pane cu morcov ras si garnitura

Pui pane cu morcov ras si garnitura

Dupa ce e gata supa de pui, se scoate carnea fiarta, se portioneaza si se condimenteaza cu piper. Morcovul

22 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

    Ce bine arata, ce frumos sunt asezate la prajit!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Foarte frumoase, gustoase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • O casoleta de aripioare proaspete ,1kg de cartofi rosii,o punga de pesmet
  • doua capatani de usturoi
  • o legatura de marar
  • o lingura de ulei ,doua linguri de apa minerala
  • o lingurita de otet,200 gr de smantana
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Aurel_Constantinescu
Spaghete carbonara reţetă la cuptor

Spaghete carbonara reţetă la cuptor

Mod de preparare Spaghete carbonara reţetă la cuptor: Spaghetele se fierb, comform instructiunilor,

21 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru inceput se separa galbenusul de albus. Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o

11 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Friptura de pui la coptor in vas de lut

Friptura de pui la coptor in vas de lut

Vasul de lut se scufunda in chiuveta plina cu apa timp de 20 min., in acest timp pregatim puiul.

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata, ce frumos sunt asezate la prajit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Porc cu ghimbir si orez basmati